marți, 1 ianuarie 2008

New Year..

Sentimentul ala de siguranta cand il simti la maximum, te face puternic incat ai impresia ca poti ajunge la stadiul "implinit"...Unii pot spune ca reusesc in toate fara sa ajutorul nimanui, fara sa cada in prapastia nelinistii, sau daca aluneca , pot singuri sa impiedice caderea. Dar e atat de plictisitor! E pur si simplu lipsit de farmec. Ai un scop, il atingi si.. cu cine imparti bucuria? Cat de mult timp te poti simti implinit..cat poti zambi fericit si mandru ca si cum totul iti apartine? Vazand ca nu e nimeni in jur care sa iti intoarca zambetul, realizezi ca nu iti apartine nimic. Si nici tu nu apartii nicaieri, nimanui. E trist. Dar noi ne obisnuim sa existam asa, iar in final, cand apar acele persoane care iti aduc caldura, intelegere...si siguranta, simti cum totul se schimba - desi ramane la fel. Cand persoanele dispar, te intrebi daca a fost reala aparitia lor. Ciudat cum sentimentele se dizolva asa rapid si le iau altele mai rele locul. Iar noi nu realizam. Trebuie sa apara din nou acele persoane care iti pot deschide ochii fiindca tu esti de acum orbit. Acele persoane care ne ofera totul si care ne iau acest "tot" in cele din urma. Pana la urma nu te distrugi singur...ci ele te distrug...direct..sau indirect.
An nou..am pierdut importanta care i-o acordam timpului... Fie 2007, fie 2008 sau 2020, mi-e tot una. Am petrecut Revul cu un pahar de sampanie si unul de vodka. Priveam ceata de afara, observam cat de gol si liniste e. Auzeam niste bubuituri undeva in zare, timp de 10 secunde. Si...atat. Asta a fost. Mi-am continuat seara facand ceea ce faceam de obicei - ma inecam in starea mea infecta de solitudine. Eram la 8 ani lumina de realitate, priveam totul cu indiferenta, iar partea cea mai rea e ca ma obisnuiesc cu indiferenta asta. Cat mi-as fi dorit sa resimt nelinistea de alta data!
Rezolutii pentru noul an? Care e sensul? Oricum nu le tin..cine reuseste? Mai tii cont de ce ai spus tu intr-o noapte, probabil si la betie, ca te vei schimba sau ca iti vei cultiva talentul sau ca vei fi mai bun cu cei din jur? Mda.. cele mai multe schimbari apar atunci cand nu le dorim. Important e..daca le acceptam sau nu, de asta depinde totul.
Fie ce-o fi! Astept sa vad ce se va schimba...

2 comentarii:

Anonim spunea...

Da...prostii, e o noapte ca toate celelalte... am simtit timp de 10 secunde chestia cu "o da, schimbare, acum va ramane totul in urma, e un an nou, e altceva..."...da da, persoanele nu se schimba, nici viata de zi cu zi, nu se implinesc nici dorintele puse la miezul noptii... la urma urmei totul tine de niste cifre, folosite sa imparta timpul.

Si fericirea aceea care tine de implinire si de realizare, nu tine mult timp... la fel ca toate modurile de fericire, de fapt. Si persoanele care ofera tot si apoi iau acel tot si pleaca... nici nu mai zic nimic despre asta :)

Duditza spunea...

de acord cu Lizzie...ce conteaza ca se numeste ziua anului nou? E o zi ca oricare alta...